Save us
Heb je ook zo genoten van Gossip girl? Dan is deze serie over jongeren in een wereld van geld, glamour, luxe en macht een must read voor jou! ‘Save us’ is het laatste deel van de Maxton Hall serie waarin alles draait om het Maxton Hall College, een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland.
In ‘Save us’ wisselen de hoofdstukken elkaar af vanuit de perspectieven van James, Ruby, Ember, Lydia, Graham en Alistair. In het luisterboek hebben ze allemaal een eigen stem gekregen waardoor de personages, hun verhalen en emoties tot leven komen in het boek. Ze hebben allemaal iets persoonlijks waar ze mee moeten dealen. Dat geeft dit laatste deel een aantal vermakelijke verhaallijnen waarin we deze personages volgen op hun weg naar een leven dat niet voor hun maar door hun zelf ingericht wordt. Hun hechte vriendschap en de liefde voor elkaar staat centraal waar binnen loyaliteit, respect en opkomen voor elkaar belangrijk is.
De schrijfstijl van Mona Kasten is to the point, vlot en pittig waarmee ze het Maxton Hall College, de personages, drama, intriges en de romantiek tot leven heeft gebracht. De verhaallijnen zijn afwisselend en verslavend. De personages divers en kleurrijk. De auteur geeft ons met Ruby, Ember en James mee dat je groot mag dromen, moet opkomen voor jezelf en dat je best een beetje meer van jezelf mag houden.
Naar het einde toe worden de verhaallijnen rondom Ember, Lydia, Graham en Alistair afgerond maar krijgt het verhaal van James en Ruby nog een onverwachte wending.
De drie verhalen van de Maxton Hall serie achter elkaar lezen is wat mij betreft aan te raden omdat het leest als een compleet verhaal. Een serie om van te smullen. Over het volgen van je eigen pad ondanks of juist dankzij het verleden, de omstandigheden en de hoeveelheid euro’s op je bankrekening…