Zomerse feelgood

ilonka.audiobooks 26 augustus 2024
Na ‘Van poepluiers tot Pavarotti’ en ‘Van sixpack tot schoonmoeder’ is ‘Van droom tot diva’ (leuke titels) het laatste deel van de Toscaanse dromen serie waarin Mare, en Alex, samen met hun kinderen genieten van het Toscaanse leven. Inmiddels is de verbouwing afgerond en gaat de tweeling naar school. Mare heeft het druk met haar operazangcarrière en ook Alex heeft het druk met zijn werk waarvoor hij regelmatig terug naar Nederland moet. Alles lijkt zo rustig voort te kabbelen maar we kennen dit gezin inmiddels een beetje…

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Mare. Ze is niet alleen moeder van drie kleine kinderen, vrouw van Alex en zorgzame vriendin voor haar omgeving. Ook is ze getalenteerd en heeft ze alles in zich om een succesvol operazangeres te worden. Haar carrière groeit en bloeit en Mare moet alles op alles te zetten om niet alleen haar carrière te laten slagen maar ook alles eromheen draaiende te houden. Dit gaat niet altijd even soepel en dus worden we in dit laatste ook getrakteerd op een aaneenschakeling van grappige, onhandige tot de verbeelding sprekende momenten.

Liza van der der Peijl heeft een geheel eigen schrijfstijl vol chaos en hilarische humor. De kracht in deze serie ligt in haar levendige beschrijving van de Italiaanse omgeving, de sfeer en de mensen waardoor je je tijdens het lezen even in het mooie Toscane waant. Ook de leuke Italiaanse weetjes geven het verhaal iets extra’s.

De Toscaanse dromen serie is een zonnige feelgood serie in Italiaanse sferen, ik ben benieuwd naar het volgende verhaal van deze auteur!

Meer recensies van ilonka.audiobooks

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.