verrassende kerstnovelle
Carsten heeft alle reden om bij zijn collega Aniek uit de buurt te blijven, maar hij kan die vreemde spanning tussen hen niet negeren. Tijdens de kerstborrel wordt zijn zelfbeheersing tot het uiterste op de proef gesteld wanneer Aniek komt als een sexy kerstelfje. Hij is niet van plan om zijn principes overboord te gooien, maar dan raakt Aniek vermist. Carsten zet alles op alles om haar te zoeken, al is hij ook bang voor wat er zal gebeuren als hij haar vindt.
De opbouw van het verhaal is verleidelijk waardoor je gemakkelijk meegaat in het verhaal dat geschreven is vanuit Carsten en Aniek. Hierdoor krijgt het verhaal vorm vanuit twee perspectieven. Zij vindt hem een robot met zijn stugge emotieloze houding, hij denkt dat zij getrouwd is maar kan zijn ogen niet van haar afhouden. Het is leuk om te lezen hoe ze doen, denken en daarin veranderen. Carsten en Aniek hebben een sterke chemie en de vonken knetteren behoorlijk. Al vanaf het begin voel je de spanning broeien en opbouwen.
Nicole schelling heeft een vlotte schrijfstijl waarmee ze humor en passie weet te combineren binnen een heerlijk verhaal vol liefde en vriendschap. Door de fijne beschrijving weet ze niet alleen mooie spicey scenes in het verhaal te plaatsen. Maar weet ze zelfs een saai kantoor tot een interessante setting neer te zetten. Ik zie de mannen in pak en de gezelligheid tussen Aniek en haar collega’s al helemaal voor me.
‘Vermist: Kerstelfje’ is een verrassende kerstnovelle tussen alle feelgood kerstverhalen die de afgelopen periode zijn verschenen. De personages zijn leuk, goed uitgewerkt en voegen allemaal iets toe. Het verhaal leest lekker weg, bevat fijne humor en spicey scenes. De opvolger van deze kerstnovelle zal in de zomer van 2025 verschijnen. De epiloog vormt een kleine brug naar dat verhaal, ben benieuwd!