Fijne feelgood met diepgang

ilonka.audiobooks 02 november 2024
Rick heeft zijn leven ogenschijnlijk goed voor elkaar. Hij heeft een mooi huis, luxe auto en een eigen bedrijf dat goed loopt. Hij is een workaholic en dus ook na werkuren met zijn werk bezig.

Liva is een alleenstaande moeder en gaat bij Rick aan de slag als administratief medewerker. Ze heeft een moeilijke scheiding achter de rug maar heeft nu een fijn leven, samen met haar zoontje.

Rick en Liva werken goed samen en al gauw merkt de altijd zo gesloten Rick dat hij gevoelens voor Liva krijgt en zich meer en meer voor haar openstelt. Maar Rick heeft moeite met het toe laten van anderen in zijn leven. Zijn gevoelens gooien zijn zo zorgvuldig georganiseerde leven hopeloos in de war.

De schrijfstijl van Ryanne Veldkamp is vlot. Ze laat de personages Rick en Liva tot leven komen binnen een verhaallijn vol ontroerende, liefdevolle en hartverwarmende momenten waarin er ook ruimte is voor serieuzere onderwerpen als de impact van een moeilijke scheiding of een visuele beperking op het leven, op je persoonlijkheid en binnen een relatie.

‘Vuurdoop’ luistert lekker weg. Leuk vind ik dat de verhalen in elkaar 'overlopen' waardoor de personages uit de eerdere delen terugkomen. In ‘vuurzee’ ontmoeten we Jelte, de broer van Liva. Ben benieuwd naar zijn verhaal. Maar eerst het verhaal van Ivy, de vriendin van Liva in 'Vuurrood' ...

Meer recensies van ilonka.audiobooks