Spannende medische thriller
In ‘Ziek van Jou’ werkt de ambitieuze Faye hard aan haar carrière als onderzoeker in het ziekenhuis. Werken is voor haar de enige manier om te kunnen dealen met het ‘rugzakje’ dat ze met zich meedraagt. Wanneer één van Fayes patiënten plotseling overlijdt aan een overdosis radioactieve straling lijkt haar carrière ten einde en staat haar leven op zijn kop. Hoewel het om een medische misser lijkt te gaan wordt het al snel duidelijk dat er meer speelt…
Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Faye. Faye komt door de levendige beschrijving vanuit de ik-vorm heel mooi tot leven binnen de bijna niet te bevatten omstandigheden die de lezer kippenvel zal bezorgen. Al gauw ga je in haar gedachtegang mee tijdens haar werk, haar ontmoeting met een arrogante ex en een vooringenomen rechercheur, leuk!
Julienne Brouwers trekt de lezer met haar pakkende schrijfstijl het verhaal in. Ze heeft interessante personages en setting gecreëerd binnen een tot de verbeelding sprekende verhaallijn. Gehuld in een prikkelende sfeer dat uitnodigt om nieuwsgierig verder te lezen. De opbouw is sterk en door alle onverwachte ontwikkelingen binnen en buiten het ziekenhuis, verrassend.
Het is duidelijk dat de auteur zelf een medisch-technische achtergrond heeft doordat er regelmatig ingewikkelde medische termen voorbijkomen. Persoonlijk vind ik dit niet storend. Andere personages vragen vaak om verduidelijking waardoor er ook voor mij als lezer voldoende uitleg komt.
Het verhaal lijkt zich in het begin af te spelen binnen een ietwat saaie setting met een voor de hand liggende ontknoping. Niets is minder waar want net als je denkt dat alles opgelost is begint de spannende reis richting de ontknoping. De emoties lopen hoog op, alles en iedereen lijkt verdacht. De lezer zal tot het laatste moment in spanning worden gehouden.
Dit is de tweede Julienne-Brouwers-thriller waar ik naar heb geluisterd, inmiddels ben ik aan de derde begonnen. Ik denk dat ik er een nieuwe favoriet bij heb…