Wat een fijn boek!

Ilseleest 10 maart 2025
Ik had eigenlijk met mezelf afgesproken even geen boeken meer te kopen, maar ik ben blij dat ik voor deze een uitzondering heb gemaakt. Wat een prachtig, indringend verhaal. Toen ik eenmaal begon, wilde ik niet meer stoppen. Een roman over liefde, verlies, schaamte, ouderschap. Het leest als een trein en wordt geen moment zoetsappig. Ik kreeg bijna een hekel aan Beth en vroeg me af waarom ze zich zo opstelde in haar relatie, tot het hoofdstuk van Bobby kwam en de afstand tussen haar en Frank ineens zo veel beter te begrijpen is. Zo knap geschreven.

De opbouw is zorgvuldig uitgewerkt en de moord geeft het verhaal een extra laagje spanning. Door de flarden van de rechtszaak tussendoor weet je dat er iets gaat gebeuren, maar hoe zich dat uiteindelijk ontvouwt, had ik nooit verwacht. Ik heb een paar keer met ingehouden adem zitten lezen en het einde wist me echt te verrassen en ontroeren. Alle ingrediƫnten voor een goed boek dus. Het had van mij zelfs wel een pagina of honderd langer mogen zijn. Het enige dat het perfect had gemaakt was als Frank iets minder meegaand was geweest en ook zijn tekortkomingen had gehad.

Wat een fijn boek!

Meer recensies van Ilseleest