kan me niet pakken

ineke barnhoorn 29 september 2016
Angelique, is terminaal ziek. Ze heeft al jaren geen contact meer met haar zoon die naar het buitenland is vertrokken. Ze leeft haar leven in eenzaamheid en mist haar zoon. Angelique houd in opdracht van haar therapeut een dagboek bij, dus het verhaal springt continue van het heden naar het verleden en weer terug. Je leest mee in haar dagboek. Aan de andere kant, verteld het boek het verhaal van Miquel die naar Duitsland is vertrokken. Hij heeft zich daar ontfermd over een jonge man die af en toe flinke woede aanvallen heeft en een simpele kijk op het leven. Miquel en Jorge leven van weinig en verdienen de kost met kleine klussen en bijv. het plukken van kersen

Als Miquel hoort dat zijn moeder ongeneeslijk ziek is gaat hij haar toch opzoeken. Zijn moeder is echter ondertussen op zoek naar hem. Lukt het de beiden om af te rekenen met het verleden en elkaar weer terug te vinden voor het te laat is. Dat is naar mijn idee de essentie van dit boek.

Vanaf het begin kan ik niet in het verhaal komen. Het kost me dan ook erg veel moeite om dit boek helemaal uit te lezen, maar ik kan het toch niet laten om door te lezen, omdat ik toch wil weten hoe het afloopt.

Meer recensies van ineke barnhoorn