Deel 1 van een Trilogie

Inge1970Reads 14 april 2025
Toen ik dit boek voorbijkomen zag komen kreeg ik Squid Game vibes. Maar daar ik die nog niet gezien heb, kan ik eruiteraard helemaal naast zitten. Maar mijn interesse was gewekt.
Een interessante donkere Japans uitziende en mysterieuze cover trok mijn aandacht. Welk verhaal schuilt er achter?
Technologie en gamen voeren de boventoon in dit boek. Zeker een hedendaags en tot de verbeelding wekkend thema. Helemaal bij jongeren. Voor wie deze serie geschreven is.
Het verhaal is erg spannend maar ook erg duister. En zeker niet voor iedereen. Dood en verderf. Wat is echt en wat is spel? Wie zal het zeggen.
Dit eerste deel van de trilogie zuigt je gelijk in het verhaal. Erg heftig en zeker niet voor iedereen weggelegd. Niet voor de jongere YA leeftijd. Maar als je houdt van heftig en horror? Zeker een dikke aanrader.
De verwijzingen naar films, art, acteurs etc zijn ook erg leuk gedaan.
De illustraties binnenin zijn ook leuk gedaan. Ieder hoofdstuk geeft aan vanuit welk persoon het geschreven is dmv een avatar icoontje. Dit had ik overigens niet gelijk door.
Ik ben iig erg benieuwd naar de rest van de trilogie en heb deze gelukkig ook liggen. Dus op naar het volgende deel.

Meer recensies van Inge1970Reads