Tragisch verhaal van een moeder die verlaten wordt
Mooi geschreven boek. Triest verhaal van een moeder die verlaten wordt door haar man. Ze blijft over met een schoonmoeder en drie kleine kinderen. De vrouw werkt hard en zoekt naar geluk en een manier om haar eer te redden nu haar man haar verlaten heeft. Haar dochter wordt helaas blind en de moeder kan door haar harde werken niet genoeg voor haar dochter doen. Er gebeuren nog meer trieste dingen in haar leven waardoor ze denkt dat de goden haar niet gunstig gezind zijn. Na een lang verwachte kleinzoon komt alles toch nog goed.
Ik had soms moeite met de hoofdpersoon. Zo naïef en ze nam soms beslissingen waar ik niet achter kon staan. Ook de manier waarop ze soms met mensen omging vond ik niet altijd prettig. Toch maakt het boerenleven mensen hard en zou het kunnen dat mensen zo moesten leven.
In oude taal, mooi geschreven boek. De moeite waard om het boerenleven in China te begrijpen.