Een heerlijke feelgood met spice

IngeBrun 28 januari 2025
De eeuwige jaknikker is het eerste deel uit de serie Lessen in liefde. Deze serie gaat over vier vrienden en in elk deel krijgt een ander de hoofdrol
In D eeuwige jaknikker volgen we het verhaal van Fiona. Fiona is een eeuwige jaknikker. Zo volgt ze tegen haar zin de yogaoefeningen van haar vriend en kamergenoot, doet ze alle vervelende klusjes op haar werk. Ook in de liefde zit het haar niet mee totdat ze Pim ontmoet. Pim is in alles haar tegenpool en zegt precies wat hij denkt. Hij overtuigd Fiona er van om precies het zelfde te doen. Na een one-nightstand met Pim is ze vastbesloten geen eeuwige jaknikker meer te zijn.

De eeuwige jaknikker is een prachtige, pakkende en mooie feelgood. Dit is zo’n feelgood waaraan je begint, om het vervolgens uit te moeten lezen. Jade Vening heeft een prettige, vlotte schrijfstijl met een heerlijke dosis humor . Behalve de humor bevat het boek ook de nodige spice die Vening in geuren en kleuren weet te omschrijven.

De personages zijn realistisch, divers en goed neergezet. Ik kijk dan ook enorm uit naar deel 2 De eeuwige neezegger waar Fiona haar vriendin Iris de hoofdrol krijgt.

Meer recensies van IngeBrun

Wie ben je als iedereen een mening heeft over wie je zou moeten zijn? Schillen is een kwetsbaar verhaal over identiteit en transitie. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.