Niet zomaar een roman
Met dank aan Uitgeverij Hartklopper mocht ik deelnemen aan de blogtour met het boek De last van Nico Kwakman. Voor mij nog een onbekende auteur wat het lezen extra leuk maakt.
In De last lees je het verhaal over een filosofiedocent die een sabbatical neemt naar Niemandsland, waar waan en werkelijkheid samenvloeien. Dit gaat best ver want hij ontmoet er onbestaanbare figuren, Hij hoop er zijn rust te kunnen vinden maar niets is minder waar maar moet hij de confrontatie aangaan met zijn verleden en zijn angsten. Hij ontmoet er zijn vrouw die er jaren geleden vandoor is gegaan. Ook leert hij er een moeder en kind kennen maar twijfelde hij of dit contact samen gaat met het contact dat hij weer opbouwt met zijn vrouw. Ook is er de student die hem naar Niemandsland bracht. Zij zorgt alleen maar voor problemen,
De last heeft een geweldige mooie en mysterieuze cover. Eén boek dat ik zeker op zou pakken in de boekwinkel. Zowel de titel als de cover is mooi gekozen.
De filosoferende schrijfstijl was voor mij even wennen waardoor ik niet goed in het verhaal kwam. Het stukje fantasy van waan of werkelijkheid en de onbestaanbare figuren maakt het boek bijzonder en uniek maar is niet helemaal mijn ding. Het ging mij te vaak naar de waankant.
Het boek s beeldend beschreven en heeft mooie personages. Je voelt de worstelingen bij de docent maar ziet hem ook groeien en wat een lieverd is Carla.
Ondanks dat het boek niet helemaal mijn genre was heb ik het toch met plezier gelezen.
Houdt jij wel van filosofie en wat fantasy dan is dit boek zeker een aanrader
Houdt jij wel van filosofie en wat fantasy dan is dit boek zeker een aanrader