Kerstmagie
Met dank aan Clavis uitgeverij mocht ik het boek Het kerstlampje dat niet brandde lezen geschreven door Susan Wallenburg & Madelon Koelinga. . Het is echt een prachtig prentenboek met de mooiste illustraties.
Het is kerst en de kerstboom mag versierd worden. De kerstversieringen en de kerstlampjes kunnen niet wachten om de boom te versieren. Wanneer dan alle lampjes in de kerstboom hangen, blijkt er 1 lampje niet te branden. Hoe kan dit toch? Samen met alle versieringen en de overige lampjes proberen ze het lampje toch te laten branden? Gaat dit hen lukken?
Wat zo leuk is aan dit verhaal en wat het zo magisch maakt, dat er geen mensen aan te pas komen. In het boek komen de kerstboom, de lampjes, de versieringen en zelfs de klok tot leven. Met de prachtigste illustraties zie je hoe alles tot leven komt en hoe ze bereid zijn elkaar te helpen.
Het verhaal is vlot en in duidelijke taal geschreven. Op elke bladzijde staan mooie kleurrijke afbeeldingen waar van alles op te zien is. Je wordt het verhaal ingezogen. Ook staat er een klein stukje tekst. Een erg leuk prentenboek waar ik als ouder ook enorm van heb genoten. Op de achterflap staat vanaf 5 jaar maar dit boek is echt wel fijn om al eerder voor te lezen. De kinderen zullen zoveel ontdekken en zelf de magie gaan voelen.
Binnenkort ga ik het aan onze twee-jarige kleinzoon voorlezen. Kijken of hij het ook zo mooi vind.
Ik beloon het met de volle 5 sterren
Ik beloon het met de volle 5 sterren