Gruwelijk zowel het boek als het verhaal

IngeBrun 15 april 2025
Van uitgeverij September ontving ik het boek Het Kustpad van Ellen De Vriend.
Op de cover staat dat het een Zeeuwse thriller is gebaseerd op waargebeurde feiten. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

We volgen de twee rechercheurs Katja en Job. Zo worden bij een moordzaak geroepen. Een backpacker die Het Kustpad liep is vermoord. Al snel komen ze er achter dat deze zaak veel lijkt op een zaak zo’n vijf jaar geleden waar nooit een dader is veroordeeld. Er komen hele schokkende gebeurtenissen aan het licht en ze zijn erop gebrand dat de dader nu wel wordt opgepakt.

Mijn mening:
Wat een verhaal heeft De Vriend neer gezet. Echt petje af en het heeft alle verwachtingen overtroffen. Vanaf de eerste bladzijde wordt je het verhaal ingezogen en laat het je niet meer los.

De Vriend heeft een vlotte , fijne en beeldende schrijfstijl. De beklemmende sfeer en de onderhuidse dreiging en de vele emoties maken dit boek tot een intense leeservaring. De personages zijn divers maar voelen heel realistisch aan. Mijn emoties gingen met me aan de haal, van misselijkmakend tot enorme woede. Het werd zo beeldend omschreven dat het leek of ik er naar stond te kijken. Moord, verkrachting, prostitutie, alles komt in dit boek aanbod.
Over het eind kan ik niets vertellen zonder te veel te verklappen maar dit had ik niet verwacht. Dit moet echt even bezinken maar tjonge zeg. Wat een geweldig gruwelijk boek.
Leg je tissues maar klaar bij dit gruwelijke aangrijpende verhaal

Meer recensies van IngeBrun