Boek vol avonturen

IngeBrun 14 januari 2025
Nadat ik deel één gelezen had uit de MBP-serie, was ik blij verrast dat ik ook deel twee Mocht lezen van uitgeverij Phoenix Books.
De MBP serie is geschreven door Herman Van Campenhout en Christine Geysen.

MBP & de schattentocht is een vervolg op het eerste deel MBP & de teletijdmachine. Het is prima als standalone te lezen maar het eerste deel geeft je wel de toegevoegde waarden waardoor je sommige situaties beter zult begrijpen. Voorin het boekje vind je wel een kleine samenvatting van deel één. Zo lees je dat de jongens met hun ouders zijn verhuist naar een oude bakkerij en dat de oven een teletijdmachine is.

Ook in dit deel beleven de jongens weer hele avonturen . Zo moeten ze een uitgekomen ei met daarin een dinosaurus terug brengen in de tijd. Wanneer plots hun moeder is verdwenen gaan ze op zoek naar haar maar ook naar Felix die de jongens totaal niet vertrouwen.

Ook in dit deel duiken we af en toe de geschiedenis in. Zo belanden de jongens in de oceaan en worden ze gered door een schip met Columbus aan boord. Ook komen ze in de Maja- tempel terecht.
Wanneer ze hun moeder eindelijk gevonden hebben is het avontuur nog niet voorbij. Ze ontdekken na het ontcijferen van de code van de teletijdmachine ook een schatkaart die hen naar de Rocky Mountains brengt.

Wederom hebben de auteurs een mooi avontuurlijk jeugdboek geschreven. Het is vlot, beeldend en met humor geschreven. De teksten in een andere taal worden onder het hoofdstuk vertaald zodat ook dit begrijpelijk is voor de jonge lezers.

Wat het boek iets extra’s geeft en wat perfect past bij de titel van het boek is, dat de lezer zelf mee kan speuren op zoek naar de titel van deel drie.

Een leuk en vlot te lezen boek vol avonturen dat voor zowel de jongens als door de meisjes graag gelezen zal worden.

Meer recensies van IngeBrun

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.