Een pageturner op en top
Thriler 23 van de Vlaamse auteur Sterre Carron is dit keer geen Rani Diaz maar een geweldige standalone Schim in de nacht.
Schim in de nacht is helemaal wat de cover doet uitstralen en past perfect bij het verhaal. Het is mysterieus en spannend en vraagt om gelezen te worden.
Het verhaal:
De zestienjarige tweeling Lorie en Nina geven een feestje maar besluiten nog gauw een paar boodschappen te halen. Helaas komen ze midden in een overval terecht waarbij de caissière en een klant koelbloedig worden doodgeschoten. De twee meisjes proberen zich te verstoppen maar worden toch gepakt door de ontvoerders. Ze krijgen de hartverscheurende keuze. “One of you”. Eén van de meisjes zoet met de mannen mee en de ander zal blijven leven. Wat is het motief van deze misdadigers en waarom moet deze onmenselijke keuze gemaakt worden? Je leest het allemaal in Schim in de nacht.
Mijn mening:
Wat een geweldige goede en spannende thriller is Schim in de nacht. Sterre Carron weet heel goed sfeer en gevoel in het verhaal te brengen die je een onheilspellend gevoel geeft. Met een meeslepende, vlotte en beeldende schrijfstijl zorgt Carron ervoor dat je door het verhaal heen vliegt. Ik kon het boek geen moment laten liggen. Complimenten hiervoor.
De spanning is constant aanwezig en wordt opgebouwd door de wisselende perspectieven. Ook de sprongen naar het heden en het verleden zorgen ervoor dat het boek de aandacht van de lezer blijft vasthouden. Bovendien ontbreekt de nodige actie niet.
Het plot zit vol onverwachte wendingen en geheimen die langzaam ontrafeld worden wat het boek tot een echte pageturner maakt.
Schim in de nacht is een prachtige thriller vol verrassende wendingen en een geweldig uitgewerkt plot. Genoten van elke bladzijde en zoals altijd kijk ik weer uit naar het volgende boek van Sterre Carron
Het verhaal:
Mijn mening: