Geheimen, verstoorde familierelaties en een vleugje magisch realisme
In deze young adult maken we kennis met Wynton, Miles en Dizzy Fall die op een Noord-Californische wijngaard wonen waarvandaan hun vader jaren geleden plotseling verdween. De drie gaan ieder op een andere manier met dit verlies om. Dizzy is een dromerig 12-jarig meisje terwijl haar twee puberbroers alles lijken mee te hebben...of toch niet!?
Hun wereld gaat wankelen als ze alle drie op hun eigen manier kennis maken met een meisje met regenboogkleurig haar. Voordat ze haar leren kennen, slaat het noodlot toe.
Het verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven en in verschillende vertelvormen zoals krantenartikelen, nooit verstuurde berichten en ‘sprookjes’ over de voorouders. Afgewisseld met plottwistst en cliffhangers. Door de schrijfstijl vanuit verschillende personages kan je ze de (interne) dialogen horen voeren. Vanwege de afwisseling in stijlen en flashbacks- en forwards komt het verhaal langzaam op gang en duurt het even voor dat je écht in het verhaal zit. Je ontvangt het verhaal in puzzelstukjes en uiteindelijk vallen die allemaal op zijn plaats.
Ondanks dat het verhaal veel lange zinnen met bijzinnen bevat, was het boek vlot te lezen. Daarnaast zitten er ook prachtige zinnen in. “Als je de weg voor je ziet …dan volg je waarschijnlijk het pad van iemand anders”. Sommige gedeeltes van het verhaal bevatten voor mijn gevoel iets te veel magisch-realisme en zijn te ver gezocht, maar de personages zijn levensecht. Vier van de personen zijn tieners of jongvolwassenen en hun problemen en gevoelens worden goed weer gegeven. Je leeft met ze mee en begrijpt veel van hun keuzes. En ieder personage heeft te maken met verlies en gaat hier op haar of zijn eigen manier mee om.
Het is een familiesaga met verstoorde familiebanden, heel veel geheimen en miscommunicatie. De personages maken veel problemen en ellende mee, maar toch zit er genoeg lucht en humor in om het boek met een positief gevoel dicht te slaan.
Ik waardeer het boek met 3,5 sterren.
Ik waardeer het boek met 3,5 sterren.