Een heerlijk boek dat je in Rotterdamse kerstsfeer brengt
In Rotterdam wordt een tweede filiaal van de Wensenwinkel geopend omdat die in Delft zo succesvol is. Een oude garageloods wordt door Fay, Jim, Sjaak en Charlotte omgetoverd tot een tweede kanswinkel. Samen met de buren, ondernemers, donateurs en reality tv-programma proberen ze de inwoners die het niet breed hebben een bijzondere kerstmaand te geven.
In dit tweede, los te lezen deel, komen oude bekenden voor, maar vooral de voormalige soapie Jim heeft een grote rol. We maken kennis met de pas gescheiden Fay en haar dochtertje Lizzy; weduwnaar Sjaak de, in Delfshaven woonachtige, leraar maatschappijleer en Charlotte die in een prachtig huis in Kralingen woont.
De setting in Rotterdam is een leuk extraatje, omdat het voor mij een bekende stad is. Als ze ergens op een locatie zijn zie ik het zo voor me. Maar vooral het verhaal is geweldig. Het bevat dialecten, liefde, humor en, zeker niet onbelangrijk, heeft een maatschappelijk sausje. Er zijn heel veel mensen die in armoede of in eenzaamheid leven. Het is goed dat hier aandacht aanbesteed wordt.
Wees maar niet bang dat het een zwaar boek is: integendeel. De samenwerking tussen Saskia en Chantal heeft weer goed uitgepakt. Het is een heerlijk boek dat je in Rotterdamse kerstsfeer brengt met personages die je in je hart sluit. Vol met humor en hilarische situaties, maar het zorgt hier en daar ook voor een brok in je keel. “Iedereen kan op zijn eigen manier een lichtje zijn in het leven van een ander.”
Vergeet dit boek dus niet op je kerstboekenlijstje te zetten!
Vergeet dit boek dus niet op je kerstboekenlijstje te zetten!