Spannend van begin tot eind
**In de paarse engel ontsnapt de beruchte drugshandelaar Jorge Herreira uit de zwaarbewaakte San Quentin gevangenis. Door deze uitbraak en de dreiging komt er een abrupt eind aan het verlof van Jim Matteos.
Hereirra houdt Amerika verantwoordelijk voor zijn gevangenschap en dingen uit zijn jeugd en zweert wraak waarbij ontelbare slachtoffers zullen vallen**
Ook in dit boek is duidelijk hoeveel research Richmen doet. Alle details zijn weer uitzonderlijk, van typisch taalgebruik en het reilen en zeilen binnen de Mexiaanse drugskartels tot weetjes over culturen, de verschillende landen waar dit verhaal ons mee naartoe neemt en geschiedenis feitjes. Dit maakt zijn boeken een genot om te lezen!
Het is vlot en beeldend geschreven waardoor het zich net als in het eerste deel als een film voor je ogen afspeelt.
In dit deel wordt ook weer veel aandacht besteed aan de achtergronden en levensgebeurtenissen van de personages. Dit geeft zoveel diepgang en daardoor krijg je al snel een band met ze. De ene sluit je in je hart en bij de ander kun je niet wachten totdat hij of zij te pakken genomen wordt door de good guys... Maar wie zijn nu de good guys? Intriges, complotten en geheimen zorgen ervoor dat je als lezer niet wil stoppen met lezen totdat je weet hoe de vork in de steel zit. De plottwists zijn geniaal!
Een prachtig stukje in dit boek vond ik: "Haat hield de vicieuze cirkel in stand en de haatdragers waren door hun blindheid niet meer in staat de ander te begrijpen".
Zeer ware woorden gesproken door een geweldig personage die terugkeerde in dit boek en wat was ik blij dat zij een grote rol in dit verhaal speelde. Wie zij is en wat haar zo bijzonder maakt...dat mogen jullie zelf ontdekken.
De authenticiteit in de schrijfstijl van Era Richmen is heel speciaal en voel je als lezer.
Naast een goed fictief verhaal voel je ook de realiteit erin want corruptie, egoïsme en haat zijn helaas een terugkerend iets in deze wereld. Die realiteit erin geeft dit verhaal een extra laag en dat voegt weer net dat beetje extra toe wat een goed boek onderscheidt van een geweldig boek.
Jim worstelt ook nog steeds met zijn eigen demonen, hij krijgt flashbacks naar een gebeurtenis die hij zich niet kan herinneren. Langzaam ontrafelt dit geheim zich en dat is spectaculair! Ik zag het niet aankomen maar dat maakt de boeken van Richmen zo speciaal.
Zijn alter ego "de paarse engel" uit een vorige undercover operatie in Columbia is een beruchte, mysterieuze drugsbaron. Zo gaat hij infiltreren in de drugsorganisatie van Jorge. Enorm spannend, en als je denkt dat je het snapt zit het net weer wat anders.
Ik heb ook een traantje gelaten, want doordat je zo opgaat in het verhaal en de personages raakt het je diep als een van de personages iets ergs overkomt. En dat bij een lezer los maken kan alleen een hele goede schrijver!
Van een zenuwslopende prisonbreak tot corruptie, chantage, geheimen, mysteries en een spannende race tegen de klok om erachter te komen wat Jorge's plan is voor Amerika...Alles samen zorgt ervoor dat dit boek een mustread is die je van begin tot eind zal boeien!