Wederom een topper van the Queen of feelgood
Ik ben groot fan van Jill Mansell en ik verheug me dan ook elke keer weer op een nieuw boek van de Queen of feelgood. Met haar nieuwe boek heeft ze een van de beste tot nu toe geschreven.
Een hartverwarmende, wervelende roman vol verrassingen en romantiek die je in een keer uit wil lezen! De fleurige kaft met bedrukt boekblok vol bloemen is zo mooi en past perfect bij dit kleurrijke verhaal vol intrigerende personages.
"Nick is de meest intrigerende man die Nella in lange tijd heeft ontmoet, maar ze wonen te ver uit elkaar. Dan verliest Nella haar baan. Ze krijgt een perfecte baan aangeboden bij een vakantieresort in Starbourne. Het addertje onder het gras is dat Nick dan haar baas zou zijn. De enige man op wie ze dan niet verliefd kan worden! Terwijl Nella worstelt met haar gevoelens, arriveert Hollywoodster Lizzie in het resort. Ze heeft mannen afgezworen, zegt ze, of een nieuwe flirt nodig met Nick? Of misschien met de zwijgzame Matthew, die geen fan van de ster lijkt te zijn. Tot de onthulling van een geheim alles doet kantelen"
De kracht van Jill Mansell is dat ze de setting van het boek altijd heerlijk weet neer te zetten en levensechte personages creƫert waardoor je meteen een band met ze voelt. Ze zeggen en doen dingen waar we ons in kunnen inleven en ze zijn niet perfect, dit zorgt vaak voor een lach op mijn gezicht tijdens het lezen. Ik vind dat altijd fijn in een feelgood want zo is het nooit oppervlakkig en voel je naast romantiek ook humor en diepgang en blijft het boeien tot de laatste bladzijde.
Het plaatsje Starbourne in the cotswolds staat centraal in dit boek en is een plek waar ik graag over gelezen heb, het voelt tijdens het lezen alsof je zo een hallmark film binnen loopt en dat feelgood gevoel hou je ook het hele boek vast. Starbourne zorgt voor een idyllische setting, de pub, het landhuis, de cottages je ziet het zo voor je. De personages voelen als vrienden en sluit je meteen in je hart.
Ook zijn er 2 geheimen in dit boek die ik niet zag aankomen en die zullen even alles op zijn kop zetten...of zijn ze beiden een "blessing in disguise" met een goede uitkomst?
Er zitten altijd veel personages in haar boeken maar het is nooit verwarrend want door Jill haar vrolijke en vlotte schrijfstijl vloeit het allemaal in elkaar over en wil je alleen nog maar doorlezen. De personages zijn allemaal heel verschillend maar Jill Mansell laat ze naadloos is het verhaal passen.
Ik vond dit een topper om te lezen, het is een feelgood die je van het begin tot einde zal boeien want er gebeurt van alles. Vriendschappen, onverwachte liefdes, en twee geheimen... zoals altijd is de verliefdheid zeer aanwezig maar komt toch soms onverwacht en dat maakt dit boek zo leuk.
Al haar boeken zijn aanraders en zeker de moeite om ze te lezen of nog eens te herlezen, wat ik zelf ook vaker doe.
Niemand kan een feelgood schrijven zoals Jill Mansell dat kan. Ik heb genoten van dit heerlijke boek!