Een hartverwarmende roman vol humor
De prachtige kaft van dit boek en de beschrijving op de achterflap maakten me erg nieuwsgierig en ik kon niet wachten om te gaan lezen!
Het bleek een hartverwarmende roman te zijn die me hardop heeft laten lachen.
Maar het zet je ook aan het denken omdat subtiel het thema eenzaamheid onder ouderen erin verwerkt zit.
Een dikke aanrader dus wat mij betreft, ik heb er enorm van genoten.
Het verhaal begint met Juliette die na het overlijden van haar partner achterblijft in hun dure penthouse en zich al snel heel eenzaam en uitgeblust voelt. Ze verkoopt het penthouse en weet via een list een plek te bemachtigen in een riante zorgvilla.
Algauw blijkt dat het daar een doodsaaie boel is en niet wat ze ervan verwacht had.
Ze ontmoet medebewoner Max, een rasechte Hagenees en ze raken bevriend. Samen besluiten ze hun bucketlists af te gaan werken....
Max en Juliette zijn 2 karakters die je meteen in je hart sluit. Ze komen uit een totaal ander mileu, Juliette uit een rijk maar liefdeloos gezin waarin ze nooit zichzelf mocht zijn en Max een jongen van de straat met een kleurrijk verleden maar met een hart van goud en omringd door liefde opgegroeid.
Beide wonen "illegaal" in zorgvilla de barones...hoe dat zo komt? Daar kom je vanzelf achter wanneer je aan dit sprankelende boek begint.
Door de vlotte en heerlijke schrijfstijl zit je meteen in het verhaal en de onderliggende thema's die de schrijfster subtiel erin verwerkt heeft voel je. Eenzaamheid onder ouderen en de gevolgen van het afschaffen van huizen waar ouderen bij elkaar konden wonen zonder zorgindicatie en samen van hun oude dag konden genieten zijn dingen die we niet mogen vergeten.
Ik heb zelden een boek gelezen dat me zo heeft laten lachen, Juliette en Max beleven de gekste dingen als ze hun bucketlist afwerken en de schrijfster weet dit zo beeldend te verwoorden dat je het helemaal voor je ziet. De details in dit verhaal zijn werkelijk uitmuntend en maken het helemaal af.
Naast de lol en het kibbelen blijkt er ook een dief te zijn in de zorgvilla want er worden spullen vermist van bewoners.
Uiteraard gaan Juliette en Max op onderzoek uit...
Ook hier zit een serieuze ondertoon in want het blijkt maar weer dat als je je laat inpalmen door iemand je er later wel eens spijt van zou kunnen krijgen.
Als je eenmaal aan het lezen bent kun je gewoon niet meer stoppen, wat kan deze schrijfster met veel humor schrijven. De bucketlist is werkelijk geweldig verzonnen en zal iedereen laten genieten! Ze maken samen van alles mee maar Juliette wil meer....
Het huis met het blauwe dak op de cover is een villa waar Juliette vroeger vaak langsreed en heeft haar helemaal betoverd. Dan krijgt ze een idee....en zo komt het project "het huis met het blauwe dak" tot leven. Wat ik hiermee bedoel zul je zelf moeten ontdekken maar het zal je hart verwarmen!
Er zit ook genoeg diepgang in het verhaal, langzaam horen we de levensverhalen van Max en Juliette en zo leer je ze echt kennen. Het leven gaat niet over rozen, of je nou rijk of arm bent.
Ik zou nog wel meer over Juliette en Max willen lezen en stiekem hoop ik dan ook dat er meer delen verschijnen.
Dikke 5 sterren voor dit heerlijke en unieke boek.
Het bleek een hartverwarmende roman te zijn die me hardop heeft laten lachen.
Een dikke aanrader dus wat mij betreft, ik heb er enorm van genoten.
Uiteraard gaan Juliette en Max op onderzoek uit...
Dikke 5 sterren voor dit heerlijke en unieke boek.