100 van 365 tips om met een kleine daad werkelijk iets aan de grote wereldproblemen te doen
In 2014 had de schrijfster een goededadenjaar. Ze opende een blog en beschreef daar iedere dag een een goede daad van die dag. Soms bood die zich vanzelf aan en een andere keer werd die bedacht, maar iedere dag werd een kleine daad verricht die de wereld beter zou maken. Deze wens had ze al vanaf haar achtste levensjaar gekoesterd, maar pas op haar dertigste maakte ze er werk van. In haar vriendenboekje van de basisschool stond drie wensen: 'vrede op aarde', 'een beter milieu' en 'zelf kunnen vliegen'.
Na haar dertigste wilde de goede-daden-doener bekendheid geven aan die goede daden als een voorbeeld voor velen. Klein iets doen is in ieder geval beter dan dromen over grote daden.
Ze citeert Anne Frank: 'Wat geweldig dat niemand ook maar één moment hoeft te wachten met het verbeteren van de wereld'.
De schrijfster wil de enthousiasteling die ook op deze manier aan de gang wil gaan waarschuwen voor de valkuilen waar ze tijdens dit jaar in is gevallen. Als eerste tip geeft ze aan dat boos zijn op mensen die niet net zoals zij denken en doen en dan wraakacties uitvoeren niet werkzaam zijn om de wereld te verbeteren. Wat wel belangrijk is: onbevabgen blijven.
Ik dacht in het begin dat het een te braaf boek zou zijn. Het bleek prettig leesbaar te blijven ook al werd mijn vrees bewaarheid.