Over de strijd tussen mug en mens en het ontstaan van de nacht
Heel klein boekje voor kinderen die een klein beetje kunnen lezen en voor volwassenen die van een leuk verhaal houden. Knap om in zo'n kort verhaal van vijfendertig bladzijden vol tekeningen drie verhaallijnen te maken. Vanuit mensen en vanuit muggen en daarnaast nog een mytheover het ontstaan van de nacht.
Kockelkoren zegt dat wetenschap de werkelijkheid beheersbaar maakt, terwijl mythen de wereld
bewoonbaar maken. Mythen blijven voor veel mensen heel belangrijk als het om de zin van het leven gaat.
Dit boek vertelt een mythedie niet direct verband houdt met de situatie, maar leuk is die wel.
Ik ben benieuwd of kinderen die net lezen kunnen dit verhaal kunnen volgen. Het kan ook gebruikt worden voor taallessen aan nieuwe Nederlanders.