Een leesbaar maar ongeloofwaardig boek
Het boek is geschreven in de trant van Jan Willem van de Wetering. Diens zen-achtergrond en avonturiersbestaan moet Steinmetz hebben aangesproken toen hij begon met het schrijven van de serie van de 'Profielschetser'. Het begin van het boek hangt van absurditeiten aan elkaar. In de aanprijzing wordt de sadistische moord bekend gemaakt. Ook wordt het voor de lezer uitgelegd dat het afstamt van Marquis de Sade. Dit zou binnen de Rooms-Katholieke kerk in bepaalde kringen gebruikelijk zijn. Ik vind het geen smaakmaker voor het verhaal. Het is ook overbodig voor de plot. Bij het verder lezen wordt het toch een aardig boek met wat humor. De bovennatuurlijke gaven van de hoofdpersoon zijn wel makkelijk om een detective te schrijven die makkelijk wordt opgelost.
Al met al heeft het boek voor mij niet veel om het lijf, maar het was uiteindelijk toch een boek dat ik wel wilde uitlezen.
Ik ben er achter gekomen dat Ben Steinmetz ook nog onder de naam Fred Steinmetz schrijft. Dan Gaat het om thrillers. Ik vind dat allemaal wat overdreven.