Niet echt een feelgood te noemen
Dit boek voelde niet aan als de feelgood die ik verwachtte in handen te hebben. Daarvoor was het te zakelijk, te afstandelijk, te passief geschreven. In het begin was het prima, want daardoor snap je hoe de hoofdpersoon in elkaar zit. Het zorgde er echter voor dat ik geen band met de personages opbouwde, dat ze oppervlakkig bleven en totaal geen aantrekkingskracht of de romance voelde.
Verder heb je in een feelgood altijd struikelblokken en wat drama zodat personages over hun verleden en issues heen kunnen komen of om ze dichter bij elkaar te laten groeien. Die waren er wel aanwezig, maar her en der werden ze plotseling naar voren gebracht om enkele bladzijdes later weer opgelost te zijn. Hierdoor en door de schrijfstijl kon je niet echt de groei van de personages merken en waren ze ook te obvious geplaatst om wat drama te creƫeren.
Ook de grote ontknoping die aan het einde meestal komt was niet echt logisch en werd een beetje afgeraffeld waardoor ik niet in een feelgood mood het verhaal weglegde. Jammer want het had zeker potentie.