Hartverwarmend slow love boek
Juho heeft een kleine chocoladewinkel in een steegje in Seoel. Haar klanten komen niet alleen voor de chocolade, maar ook voor het speciale liefdesadvies. Juho luistert naar verhalen en geeft haar klanten precies de chocola die ze nodig hebben. Maar naast chocola, krijgen ze vooral oprechte aandacht.
De chocoladewinkel van verloren liefdes valt in het relatief nieuwe genre van healing fiction. Eerder las ik uit dit genre ook De buurtwinkel van tweede kansen. Het verhaal over Juho en haar chocoladewinkel is een kalm boek, het voelt als een kabbelend beekje. De hoofdstukken zijn kort en de schrijfstijl vlot, maar desondanks vloog ik niet door het boek heen. Het is een boek wat je beetje bij beetje leest, alsof je een doos bonbons langzaam per stukje leeg eet.
Door dit kalme tempo, komt de tekst ook goed binnen. In ieder hoofdstuk in De chocoladewinkel van verloren liefdes komt er een klant langs: soms een nieuwe, soms een terugkerende klant. Aan het begin van het hoofdstuk staat al welke chocolade ze mee zullen krijgen. Ieder verhaal van iedere klant is uniek, maar de universele deler is dat ze allemaal een stille of onbeantwoorde liefde hebben.
Niet alleen leer je over de klanten, je leert ook Juho beter kennen. Zoals haar eerste, onbeantwoorde liefde. Door de terugkerende klanten en verhalen die in elkaar geweven worden, werd ik erg nieuwsgierig naar het liefdesverhaal van Juho zelf!
Het boek zit vol wijsheden over liefde. Iedereen heeft hier een andere blik op, waardoor je ook genoeg stof tot nadenken krijgt met dit boek. De chocoladewinkel van verloren liefdes is een hartverwarmend slow love boek vol wijsheden waar je even over na moet denken. Tip: pak een chocolaatje en laat het verhaal en de chocolade rustig op je inwerken!
Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/de-chocoladewinkel-van-verloren-liefdes-kim-ye-eun/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.