Iets te Hallmark voor mij

Iris Windmeijer 25 december 2024
De kerstdagen en Hallmark romance, dat is een klassieke combinatie die ieder jaar terugkomt. Met De Christmas Tree Winkel van Laurie Gilmore kon ik nu lekker in boekvorm smullen…

Kira haat kerst, wat best onhandig is, aangezien ze net een kerstboombedrijf heeft overgenomen Dream Harbor. Bennett probeert te ontsnappen aan zijn chaotische leven en gaat bij z’n zus in Dream Harbor logeren. Dan ontmoet hij Kira, de humeurige eigenaresse die duidelijk geen idee heeft hoe ze haar bedrijf moet runnen.

Oké dit boek klonk als een top grumpy x sunshine en small town romance mét een kersttintje. Bovendien had ik echt genoten van Het pumpkin spice café. Dus deed ik met bookstagrammersnl mee met de buddyread: heel gezellig!

Ondanks mijn enthousiasme, had ik moeite om door het boek heen te komen. De Christmas Tree Winkel komt wat langzaam op gang, en ik vond Kira ook niet zo’n leuk personage. Maar ik ben nogal een moodreader dus dacht: probeer het over een paar dagen weer. Toch bleef het boek me niet overtuigen: het was allemaal iets té zoetsappig. Ik hou van een beetje cliché en zeker voor dit genre, maar ik bleef maar tegen het boek aan hikken. Het voelde allemaal nét niet, het gevoel kwam bij mij niet helemaal over.

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/de-christmas-tree-winkel-laurie-gilmore/

Meer recensies van Iris Windmeijer