Meeslepend en ontroerend
1937. Evelina heeft er alles aan gedaan om haar droom te verwezenlijken, en nu is het zover. Heel Parijs praat over haar nieuwe collectie. Maar dan wordt ze onverwacht zwanger van een getrouwde man. Ze moet kiezen tussen haar carrière en haar leven en het geluk van haar ongeboren baby. Ze gaat naar Hope’s House.
In het heden krijgt Blake een mysterieus kistje met een schets van een jurk en een stukje stof. Wat vertelt dit over haar familie? Het spoor leidt haar naar Parijs, Frankrijk. Lane kiest niet voor een rondje Parijs langs alle bekende highlights, maar weet juist de sfeer van de stad (en haar patisserieën en mode) op een originelere manier te schetsen.
Blake’s tijd in Parijs zorgt ervoor dat ze in het pad van haar overgrootmoeder treedt en leert leven voor zichzelf. Het kiezen voor je eigen geluk komt steeds terug in de romans van Lane en zo geven haar boeken levenslessen mee.
Met De Franse dochter heeft Lane weer een nieuwe roman in haar Verloren dochters-serie geschreven. Ondanks dat veel elementen van het plot vergelijkbaar zijn met de eerdere delen, is het verhaal meeslepend en hartverwarmend. We hebben weer twee verhaallijnen in verschillende tijden met vrouwen die een zelfde soort dilemma meemaken. De verbintenis en de parallellen die Lane hiermee schetst zijn weer ontzettend sterk geschreven.
De roman is niet compleet zonder een Franse romance. In haar zoektocht ontmoet Blake de Fransman Henri. Na een ruwe start trekken de karakters meteen naar elkaar toe. De romantische verhaallijn is ondergeschikt aan het mysterie van Blake’s familie, maar zorgt voor een extra laag. Juist hierin zijn minder parallellen met de romantiek in het leven van Evelina. Haar leven kent minder gelukkige en mooie momenten, waardoor je hart een beetje breekt.
Tijdens het lezen van de serie leer je ook Hope steeds beter kennen, en in De Franse dochter geeft Lane haar nog meer achtergrond. De delen zijn los te lezen, maar door het verhaal op deze manier te lezen raak ik helemaal geïnvesteerd in het verhaal van Hope’s House en kan ik niet wachten op haar eigen verhaal.
Door de parallellen tussen de sterke vrouwen is De Franse dochter weer een meeslepende en ontroerende roman. Fans zullen elementen tussen de verschillende boeken gaan herkennen en je leert Lane’s stijl van opbouw kennen, waardoor grote verrassingen voor mij uit bleven, maar ik vooral heerlijk heb weggedroomd bij dit boek.
Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/de-franse-dochter-de-verloren-dochters-5-soraya-lane/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.