Meeslepend leesvoer met een interessante twist
Ava Wong is de perfecte Chinees-Amerikaanse dochter: rechten gestudeerd, getrouwd met een chirurg, een zoontje. Maar ze zit op een dieptepunt in haar leven: haar carrière zit in het slop, haar man woont doordeweeks dichter bij zijn werk en haar zoontje is onhandelbaar. Dan duikt haar oude schoolvriendin Winnie op. Ze biedt Ava een manier om weer wat voor zichzelf op te bouwen, maar deze onderneming is niet helemaal legaal…
Fake leest eerst vanuit het perspectief van Ava. Je krijgt medelijden met haar: ze heeft zo haar best gedaan, maar toch zit het leven momenteel erg tegen. De Amerikaanse droom voor veel immigranten is haar ‘gelukt’, maar ze is toch niet gelukkig. Met deze passages weet Chen scherp commentaar te geven over deze Amerikaanse droom.
Je leest hoe Winnie terug in haar leven komt en hoe Ava steeds meer verstrikt raakt in het web van leugens en criminele activiteiten. Winnie heeft een onderneming in fake luxe merktassen. De manier waarop ze de bedrijven misleid is leuk en spannend om te lezen. Ik kreeg wat Yellowface-vibes, maar Ava was gelukkig meer likeable. Maar wanneer het boek zich ontvouwd, ga je als lezer toch nadenken hoe het zit. Wat is de waarheid?
Met het hoge tempo is Fake heerlijk, meeslepend leesvoer met een interessante twist. De twee vrouwen, de oplichting, en vooral wat nou écht de waarheid is, gaven het boek een hele interessante vibe en ik vond ‘m heel tof!
Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/fake-kirstin-chen/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.