Creepy verhaal over een afgelegen chateau

Iris Windmeijer 26 maart 2025
Adele droomde altijd van meer dan dit: "een prinsessenleven in een kasteel". Ze doet een oproep aan haar volgers om haar te sponsoren om Chateau Bellay, een zeventiende-eeuws landhuis in het zuiden van de Bourgogne te kopen. Dan komt er een aanbod wat ze niet kan weigeren. Samen met haar vriend Jake verhuist ze naar Frankrijk, haar droom achterna.

Terwijl Adele vlogt over haar leven in het chateau, stijgen haar volgers. Maar de inwoners van het dorpje zijn niet blij met haar komst, haar relatie loopt niet zo lekker en ze voelt zich eenzaam in het chateau. Het verhaal laat zien dat de werkelijkheid en wat er op YouTube verschijnt ver van elkaar af kan liggen.

In Het chateau lees je wisselend het perspectief van Adele vóór oudejaarsavond, en van haar zus Erin na oudejaarsavond. De zussen zijn wat van elkaar vervreemd geraakt. Wat volgt is een verhaal over zussenliefde en -jaloezie, en familiebanden. Ondanks hun meningsverschillen en Erin's overduidelijke mening over de influencercarrière van haar zusje, gaat ze toch naar haar op zoek.

Er is iets gebeurd op oudejaarsavond en Adele en Jake zijn verdwenen. Door dit duale vertelperspectief worden de puzzelstukjes van het verhaal langzaam uitgelegd - inclusief een goede plottwist. Blijkbaar is het chateau de locatie van een aantal lugubere feiten. Door de gedetailleerde omschrijvingen en de stukjes informatie krijg je de rillingen van dit chateau!

Al met al is Het chateau een creepy verhaal over een afgelegen kasteel, haar lugubere historie én de gebeurtenissen op oudejaarsavond. De spanning wordt goed opgebouwd en de sfeer geeft je kippenvel. Alleen jammer vond ik de matige aanzet tot een romantische verhaallijn, deze was echt onnodig in dit spannende verhaal. Verder echt een aanrader!

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/het-chateau-ruth-kelly/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer