Fijn boek om bij weg te zwijmelen!
Zijn keuken, zijn menu en zijn reputatie stonden op het spel.’
De beroemde chef Archer komt er achter dat hij een dochter heeft: Olive. Hij verhuist naar Dream Harbor om voor haar te zorgen en start met werken in een eetcafé. Niet bepaald het plan wat deze topchef in gedachten had. Maar Olive en het stadje kruipen onder zijn huid. En dan valt hij ook voor de oppas…
De single dad trope? Check! Fun fact: de leesclub van Dream Harbor – die je misschien herkent van de eerdere boeken in deze serie – heeft hier héél toevallig ook een mening over. Maar dat is niet de enige trope die voorbij komt: natuurlijk de small town romance, wat opposites attract en er zit een goede slow burn in Het Strawberry Patch Pannenkoekenhuis. Ik was over De Christmas Tree Winkel minder enthousiast, maar nu weet Gilmore weer precies de juiste toon te pakken! Bijvoorbeeld wanneer Archer als een echte city boy zijn mening geeft over de small town.
Maar Archer valt niet alleen voor Dream Harbor. Iris, een van de inwoners van het stadje, gaat tijdelijk voor hem werken als oppas. Meestal gaat Iris van baantje naar baantje, maar ze krijgt toch warme gevoelens voor de kleine Olive. Én voor haar vader Archer!
Waar het verliefd-op-de-oppas in een vreselijke clichè had kunnen vervallen, zijn juist de gevoelens en het liefdesverhaal van Archer en Iris heel zorgvuldig opgeschreven, waardoor het heel echt aanvoelt. Archer begint met een bad boy-imago, maar eigenlijk heeft hij een klein hartje. De personages leren elkaar beter kennen en vullen elkaar heel goed aan. Dit maakt Het Strawberry Patch Pannenkoekenhuis een heerlijke feelgood om bij weg te zwijmelen.
De andere karakters uit de Dream Harbor-serie komen ook voorbij, waardoor het voelt alsof je een fijne Hallmark-achtige serie leest waarbij je oude favorieten nog steeds kan volgen. Van de leesclub tot de bijeenkomsten met de burgemeester: het boek zit vol grappige bijfiguren die allemaal een eigen achtergrond hebben gekregen. En de festivals: van het herfstfestival tot het Strawberry Festival – dit stadje heeft zo z’n charmes.
De heerlijke feelgood Het Strawberry Patch Pannenkoekenhuis weet weer een fijne mix van tropes en realistische karakters neer te zetten. Fijn boek om even bij weg te zwijmelen!
Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/het-strawberry-patch-pannenkoekenhuis-laurie-gilmore/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.