Swoon-worthy cowboy romance met wat diepgang

Iris Windmeijer 30 november 2024
In de cowboy romance In het zadel leren we de middelste broer van de Ryder-familie beter kennen. Wes start zijn droomproject op de ranch van zijn familie, en heeft hiervoor de binnenhuisarchitecte Ada ingehuurd. Maar nog vóór hun officiële kennismaking, lopen ze elkaar tegen het lijf in de bar. De vonken spatten er vanaf, maar ze worden gestoord en denken elkaar nooit meer te zien… Maar dan blijkt dat ze de komende maanden intensief moeten gaan samenwerken.

In het zadel werkt met een duaal vertelperspectief, waardoor je Wes en Ada goed leert kennen. De spanning wordt goed opgebouwd en regelmatig spatten de vonken van de pagina’s af. Het is heerlijke cowboy romance vol scènes die je zó voor je ziet. Bijvoorbeeld wanneer Wes in een nat, wit t-shirt uit de regen komt. Ada krijgt hier knikkende knieën van, maar als lezer doe je zó mee! Ik zie ook zo de scène uit Twisters voor me…

Maar het is niet alleen smut: er is ook heel veel fluffy romance. Vooral Wes weet indruk te maken als book boyfriend met zijn lieve opmerkingen en hoe hij Ada behandelt.

Naast de romantiek heeft het verhaal nog veel andere thema’s: vooral familie is een belangrijk thema. Het speelt zich niet voor niets af op een familie-ranch. De Ryder-familie heeft zijn eigen gebruiken en zijn er altijd voor elkaar. Ik hou van de lieve, rustige Amos en ben nu al stiekem benieuwd naar meer over Gus. Je gaat meeleven met de Ryder-familie en hoe stabiel zij elkaar steunen.

Maar ook de karakters geven het verhaal extra diepgang. Ada is na haar stukgelopen huwelijk begonnen met haar eigen bedrijf, maar van de manier waarop het huwelijk is stukgelopen tot haar eigenwaarde, Ada heeft nog niet alles verwerkt. Tijdens haar tijd op Rebel Blue Ranch leert ze zichzelf beter kennen: wat ze wil en wat ze kan. Hierdoor groeit ze enorm als karakter.

Ook Wes heeft issues. Naast het middelste-kind-syndroom worstelt Wes ook met zijn mentale gezondheid. Dit komt subtiel naar voren, waardoor het niet het verhaal overschaduwd maar juist een toevoeging is. De complexe karakters geven In het zadel meer diepgang zonder dat het te zwaar wordt.

Ik heb enorm genoten van In het zadel en van het terugzien van Emmy, Luke en de andere karakters op Rebel Blue Ranch. Met de combinatie van swoon-worthy cowboy romance, sterke karakterontwikkeling en het hoge verteltempo weet In het zadel je in het verhaal te trekken!

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/in-het-zadel-rebel-blue-ranch-2-lyla-sage/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur