Romantasy met fijne combi van fae, vampiers en alchemy

Iris Windmeijer 17 februari 2025
Fans van shaddow daddies en wingleaders opgelet: er is een nieuwe enemies-to-lovers met een morally grey fae in town! Met Quicksilver kunnen fans van ACOTAR en Fourth Wing een nieuwe romantasy op hun TBR zetten.

Saeris Fane groeit op in de sloppenwijken en leeft door te stelen. Vanaf de eerste pagina hou je al van Saeris: ik krijg helemaal Aladdin-vibes van haar vingervlugheid en het klimmen door de stad. Tot ze op een dag het verkeerde steelt: iets van de Onsterfelijke Koninging Madra. Ze wordt ter dood veroordeelt, maar als ze probeert te ontsnappen opent ze per ongeluk een poort tussen haar rijk en het mythische land van de Fae.

Kingfisher redt haar en neemt haar mee, maar deze grumpy Fae zit helemaal niet te wachten op een mens. Dit is het begin van een hoop gekibbel en een slow burn. Kingfisher en Saeris hebben elkaar nodig: Saeris heeft blijkbaar alchemistenmagie die het volk van Kingfisher kan redden in de oorlog tegen de vampiers. Oke dus we hebben fae, vampiers, slow burn en een shaddow daddy? Check! Ik voel de ACOTAR-vibes. Door de kleine fae en vuurelfjes krijg ik ook nog Emily Wilde’s encyclopedie der feeën-vibes van het boek.

Langzaam maar zeker lukt het Saeris om de geheimen rondom haar eigen magie, Kingfisher en de wereld van de Fae te ontrafelen, en beseft ze dat haar lot meer verbonden is met de Fae-krijger dan ze misschien zou willen. Quicksilver bevat veel chemie, maar ook genoeg spannende scènes en leuke karakters. Ik moest vaak lachen om Carrion Swift en het vosje Onyx geeft het boek weer extra schattige vibes.

De wereld is goed opgebouwd: de combinatie van de fae, vampiers en alchemy werkt. Tijdens het lezen worden de verhaallijnen – én de geheimen van Kingfisher – goed uitgewerkt en ik werd in het verhaal gezogen. Quicksilver is een fijne romantasy die past in de huidige traditie met elementen die je zal herkennen van andere populaire romantasy, maar dan weer met een twist.

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/quicksilver-fae-alchemy-1-callie-hart/

Meer recensies van Iris Windmeijer