Smullen met de rich & famous

Iris Windmeijer 05 maart 2025
Rijke erfgenaam Crawford Hall neemt Nathaniel mee in een wereld van luxe en exclusiviteit. Nathaniel moet wennen aan deze wereld waar geld geen rol speelt – en waar regels niet lijken te gelden. Het is héérlijk om hierover te lezen, ik vind Zilveren schuld echt smullen. Van exclusieve feestjes in het British museum (zeg nou zelf – dat wil je toch ook?) tot alle boeken mogen kopen die je wilt hebben. Het luxeleven lijkt geen grenzen te hebben.

Rozema weet de sfeer van de rich & famous echt perfect te vangen: met een vleugje flair, een beetje scepticisme van Nathaniel maar ook zo goed dat ik geloof dat het echt zo gaat in de wereld van rich & famous.

Maar het lukt niet om hun relatie onder de radar te houden. Crawford en Nathaniel gaan naar New York om de paparazzi te ontlopen. Daar wordt ook het nieuwste warenhuis van C.H. geopend. De sfeer van the Big Apple zorgt ervoor dat je echt wordt meegevoerd naar de stad.

Maar wat een rustige trip hoorde te worden, wordt verstoord door geesten uit het verleden. De spanning wordt goed opgebouwd en ook de karakters uit het eerste deel Gouden geheim komen voorbij en worden gelaagder door meer achtergrondverhalen. Maar niet iedereen lijkt het juiste voor te hebben met de Hall’s. Je wordt helemaal meegevoerd in de verdenkingen en vooral wanneer Nathaniel een plan maakt om iemand in de val te lokken, kon ik niet meer stoppen met lezen. Het verhaal komt in een stroomversnelling en blijft spannend tot de laatste pagina.

Nathaniel is een boekenliefhebber en geeft er een aantal cadeau aan Crawford. Zilveren schuld staat vol andere verwijzingen naar literatuur, wat het een feestje maakt voor lezers. Van verwijzingen naar de mythe van Icarus, of de Argonauten, tot Nathaniel’s schuilnaam. Het taalgebruik van Rozema voelt ook met vlagen poëtisch aan, en leest heel fijn weg qua tempo.

Met Zilveren schuld heb ik weer zitten smullen van de wereld van Crawford en Nathaniel, maar het eindigt met nog een mysterie – en ik kan echt niet wachten tot hier meer over te lezen in het volgende boek!

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/zilveren-schuld-lust-luxe-2-wouter-rozema/
Dit boek heb ik ontvangen via de auteur in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.