Nog steeds actueel: oorlog
7 oktober 2023. De Zwijger liet mij zien dat er weinig veranderd is als het gaat om belangen van de rijken en de machthebbers en het gevoel van recht hebben op een stuk land (op basis van wát?) en over vrijheid van religie en elkaar dat al dan niet gunnen en al dan niet opleggen.
De schrijver heeft in dit fantastische boek het leven van Willem van Oranje vastgelegd en de mensen om hem heen en liet mij als het ware lid worden van zijn hofhouding. Het leest niet moeilijk. Wat in een volgende uitgave handig (voor geschiedenis leken) zou zijn is een pagina met voorin wie is wie. Want er waren vele mensen in het leven van Willem van Oranje.
Willem neemt je mee in het eerste deel van de tachtigjarige oorlog.
De schrijver gaf mij het gevoel weer in de 5e klas lagere school te zitten bij de meester die zo goed kon vertellen over de geschiedenis.
Het volgende boek, gedetailleerd over de reizen van Willem ligt al om gelezen te worden.
Willem neemt je mee in het eerste deel van de tachtigjarige oorlog.