Teleurstellende Aanvulling op een Inspirerende Tentoonstelling
Na mijn bezoek aan de prachtige tentoonstelling over Wu Zetian in de Princessenhof in Leeuwarden heb ik dit boekje aangeschaft. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend en inspirerend beeld van deze vooruitstrevende vrouw in haar tijd. De porseleinen voorwerpen die tentoongesteld werden, waren bijzonder mooi en boden een waardevol inkijkje in het leven en de cultuur van die periode.
Ik kocht het boekje in de hoop iets meer achtergrondinformatie en verdieping te vinden als aanvulling op de tentoonstelling. Helaas viel dit erg tegen. De teksten in het boek zijn grotendeels dezelfde als die op de tentoonstelling en ze worden op de tentoonstelling in een veel logischer volgorde gepresenteerd. Bovendien bevatten de verschillende hoofdstukken veel herhalingen.
Hoewel de foto’s prima zijn, doen ze geen recht aan de indrukwekkende objecten die ik tijdens de tentoonstelling zag. Als herinnering aan de tentoonstelling is het boekje leuk om te hebben, maar als iets meer verdiepend naslagwerk voegt het weinig toe.