Recensie: Duizend stukjes overal - Mariska Overman
Gelezen van: 22-02-'25 tot: 22-02-'25
Pagina's: 188
Exemplaar: Hardcover (Verrassingspost)
Flaptekst:
Mijs is twaalf en zit net op de middelbare school. Een jaar geleden is haar broer Joes overleden en sindsdien is
niets meer hetzelfde. Ze is vaak boos en op school gaat iedereen haar uit de weg. Mijs’ ouders sturen haar naar
een therapeut. Die komt met het idee van een rouwbot. Hoewel ze er eerst niets van wil weten, begint ze toch
met computer-Joes te praten.
Bowie, de beste vriend van haar broer, vindt deze AI-versie van Joes maar niks. Hij neemt Mijs mee naar de plekken waar hij met Joes vaak kwam en er ontstaat een hechte vriendschap. Dan ontdekt ze Bowies
geheim. Een geheim dat hen nog dichter bij elkaar brengt.
Favoriete quote:
'Woorden zijn maar woorden. Maar soms zijn ze leeg en soms, zoals nu, zijn ze vol.'
Over het boek:
Na het lezen van 'De zomer die alles was' promoveerde ik Mariska Overman naar het auteurs-die-ik-in-de-gaten-moet-houden-lijstje. Haar jeugddebuut vond ik écht mooi, lief en raar en ongelofelijk tegelijk. Dus toen haar nieuwe boek 'Duizend stukjes overal' aangekondigd werd, belandde het direct op mijn wil-ik-lezen-lijstje.
In 'Duizend stukjes overal' maken we kennis met Mijs. Een strijdbaar en dapper meisje dat levensecht wordt neergezet. Het gemis van haar broer draagt ze als een schaduw met zich mee. Overal. Als duizend stukjes. En is háást voelbaar. Voelbaar door de fijne schrijfstijl van Overman. Het is rauw of rouw, maar voelt toch aan als een warm fleecedekentje. Zacht. Troostend.
Het leven van Mijs staat stil, terwijl de wereld om haar heen ongestoord doordraait. Net als de tijd die doortikt. Langzaamaan komt Mijs in beweging. Van een pas de bourrée, naar een pirouette, tot een complete dansroutine.
Haar leven krijgt weer kleur.
Dít boek krijgt van mij een dikke moest-ineens-knuffel. En Mariska Overman? Zij promoveert bij deze naar mijn favoriete-auteurs-lijstje. Wat een mooi boek!
Aantal hartjes: ♡♡♡♡♡
Gelezen van: 22-02-'25 tot: 22-02-'25
Pagina's: 188
Exemplaar: Hardcover (Verrassingspost)
Flaptekst:
met computer-Joes te praten.
geheim. Een geheim dat hen nog dichter bij elkaar brengt.
Favoriete quote:
Over het boek:
Haar leven krijgt weer kleur.
Aantal hartjes: ♡♡♡♡♡