Een unieke thriller

issie_books 21 januari 2025
Dit boek is als een stoomtrein: het komt langzaam op gang, maar zodra het rijdt, kun je niet meer uitstappen! Lex Passchier heeft een thriller geschreven die je vanaf een bepaald punt niet meer loslaat, hoe graag je dat misschien ook zou willen. Het verhaal begint met Puck, die op vakantie in Zuid-Frankrijk iets gruwelijks meemaakt. Al snel blijkt haar lot verweven te zijn met dat van Jonathan, een voortvluchtige moordenaar. Je voelt gewoon dat er iets groots en gevaarlijks op de loer ligt, en dat zorgt ervoor dat je blijft lezen, bladzijde na bladzijde.

Wat dit boek zo goed maakt, is hoe realistisch het allemaal aanvoelt. De personages zijn geen onbereikbare helden, maar mensen met fouten, angsten en een rugzak vol problemen. Je leeft met ze mee, zelfs met Jonathan, die toch echt de bad guy van het verhaal is. De spanning wordt langzaam opgebouwd, maar op een gegeven moment gaat het in volle vaart, en je zit er middenin alsof je naar een spannende Netflix-serie kijkt.

De schrijfstijl is lekker vlot en helemaal niet moeilijk ondanks dat het een literaire thriller is. En het heeft alles: spanning, actie, mysterie en een paar plottwists waar je mond van openvalt. Het is echt een boek dat je meeneemt, je uren laat verdwijnen, en je achterlaat met het gevoel: Wow, wat heb ik net gelezen? Als je van thrillers houdt, moet je deze echt oppakken. Lex Passchier bewijst weer waarom hij zo’n goede schrijver is in de wereld van spannende verhalen. Een dikke aanrader!

Meer recensies van issie_books