Prachtig verhaal wat sisterhood bevat
Mabel Beaumonts man Arthur hield van lijstjes en briefjes. Maar nu is Arthur er niet meer. Hij stierf: kalm, voorzichtig, zonder ophef. Maar hij heeft haar toch nog een briefje nagelaten: 'Vind D'. Mabel weet precies wat het betekent. Ze moet haar vroegere beste vriendin Dot opsporen, die ze niet meer heeft gezien sinds die noodlottige dag meer dan zestig jaar geleden.
Echt een verhaal wat sisterhood bevat. Ondanks dat de vrouwen elkaar niet kenden staan ze echt voor elkaar klaar wat er ook aan de hand is. Ook echt bizar is de groei die Mabel als personage doormaakt, heel tof dat een dame op leeftijd nog zo kan groeien als personage. Ik vond het alleen heel bijzonder hoe de andere personages op bepaalde momenten reageerde. Ik durf niet te zeggen of ik zo vergevingsgezind zou zijn.
Desondanks heeft de schrijfster een prettige schrijfstijl waardoor het boek lekker doorleest en je snel in het verhaal zit. Ik vond het boek op sommige momenten echt geweldig maar zoals de kerst scène maar het verraste me niet echt. Het einde paste heel goed bij het boek maar had ik eigenlijk al aan het begin in mijn hoofd.
Het boek bevat meer dan dat je in eerste instanties denkt. In de eerste paar hoofdstukken heb je de tranen die biggelen over je wangen. Een paar hoofdstukken daarna zit je met de lach op je gezicht. Dat is precies de kracht van dit verhaal. Al met al is het een geweldig verhaal over vriendschap, liefde, verlies en tweede kansen. Het verhaal zet je aan het denken over bepaalde onderwerpen.