Ya met een plottwist
Aan het begin van een lange, hete zomer worden beste vriendinnen Elk en Mab geconfronteerd met de gevolgen van een plotselinge dood en de levenslange gevolgen van één tragische daad.
Jenny Valentine heeft een fantastische young adult geschreven die je meeneemt in onderwerpen zoals eerste liefde en oneindige vriendschap. Mab en Elk staan altijd klaar voor elkaar. Alle karakters zijn zo leuk en je valt gewoon voor de charmes van sommige karakters. Elk en haar broertje Knox stalen echt mijn hart. Ook is de schrijfstijl heel prettig en begrijpelijk wat begrijpelijk is voor een ya.
Ook gaaf is dat er een beetje paranormaal in het verhaal verwerkt is. Het verhaal liet me daarin echt denken aan Als ik blijf van Gayle Forman. Zeker als je net iemand verloren bent die belangrijk voor je was, kan ik me echt voorstellen dat dit boek je kan helpen om er doorheen te komen.
Het einde verraste mij onwijs en door de plottwist werd ik overvallen met emoties en had ik de tranen in mijn ogen staan. Ook had ik echt kippenvel op me lijf en dacht ik wtf gebeurt er nou??? Het hele verhaal wordt dan pas duidelijk. Op een bepaalde manier valt alles perfect in elkaar, op dat moment ben je gewoon geschokt als lezer. Het plot van het verhaal blijft hierna ook echt nog een paar uur nazinderen in je hoofd, wat superknap is als een boek dat kan bereiken.
Een poëtische, emotionele young adult over vriendschap en rouw die je helemaal voor je ziet net als alsof je een film aan het kijken bent. Een van de beste young adults die ik in 2024 gelezen heb en het mooie is je bent nooit te oud om een young adult te lezen!