Het mocht zomaar eens waar zijn....

IvanColman 05 januari 2025
Een goed spannend boek ! En neen, het is inderdaad geen "wie heeft het gedaan en hoe pakken we die" roman. Maar een beklijvende thriller over de gevaren van zowel de genetica als van eventuele andere (alien) levensvormen.
Niets overdreven maar voor wie "het gen" (Siddhartha Mukherjee) gelezen heeft, eigenlijk een mogelijke verderzetting van de mogelijkheden van de genetica. Beklijvend en een beetje angstwekkend dus.
Maar geen nood, geen moeilijke dingen in dit boek dat van bij de eerste pagina's de lezer aanspreekt en in een steeds hoog gehouden tempo meeneemt door het verhaal. Geen zwak moment, geen eindeloze en nutteloze uitwijdingen of zijsprongen !
Het einde is net dat iets zwakker en maakt dat het "maar" 4 sterretjes worden.
Het boek is een aanrader voor wie een spannend, goed geschreven verhaal wil lezen

Meer recensies van IvanColman