Tegenvaller

Jaca 07 december 2024
Dit boek hadden we aangekruist om te lezen in onze leesclub. Vol moed begon ik eraan, omdat ik dacht dat mijn niet zo positief wereldbeeld wel eens zou kunnen veranderen. Ik heb 1/4 van het boek gelezen na vijf opstartpogingen. Het lag niet echt aan de schrijfstijl, maar alles werd uitgerokken tot in het oneindige. Het was ook steeds hetzelfde stramien: Eerst werd de mens met een aantal experimenten en verhalen uit de geschiedenis neergezet als een bijna monster. Daarna werd in krochten van bibliotheken, van het internet, van universiteiten op zoek gegaan naar vaak weinig betekenende onderzoeken die het tegendeel bewezen, nl. dat de meeste mensen deugen.
Natuurlijk deugen de meeste mensen, maar om er zo'n wijd uitgesponnen boek over te schrijven ... Dat vond ik helemaal niet nodig. Ik ben helemaal geen fan.

Meer recensies van Jaca