Slot trilogie
In onze leesclub lazen we het eerste deel van deze trilogie. Dat viel mij flink tegen en ik wou dat boek ook helemaal herschrijven. Ik vond Sophia zo'n meelijwekkend figuur die zich nauwelijks verzette tegen alles wat ze meemaakte. Ik had graag gehad dat ze wat meer pit had gehad en een vrouw was geweest die zich verzette tegen de tijdsgeest van toen en vocht voor haar eigen rechten. Er zaten zoveel verloren kansen in dat boek . Toch verplichtte ik mezelf om het tweede en derde boek ook te lezen om te zien of en hoe de personages evolueerden. In het laatste deel kreeg ik eindelijk een glimp te zien van de Sophia die ik zou beschreven hebben. Ik vond dit dan ook het beste boek van de trilogie. Maar daarvoor moet je je wel door heel veel tekst, langdradige stukken en geen geweldige schrijfstijl wroeten. Gisteren hebben we het boek in onze leesclub besproken. De helft van de leden vonden het boek goed en hadden weinig kritiek. De andere helft was helemaal dezelfde mening toegedaan als ik.