Een must om te lezen

Jaca 25 april 2024
Deze boekentip kreeg ik van mijn jongste dochter die de wereld van de vluchtelingen door haar werk door en door kent. Het boek heeft me echt bij de strot gegrepen. Terwijl je aan het lezen bent, waan je je in de stad Homs. Zo levensecht zijn de beschrijvingen van deze jonge schrijfster. Je kan je een levensecht beeld vormen van de verschrikkingen die de inwoners meemaken . De personages zijn heel goed uitgewerkt en je voelt heel goed aan met welke posttraumatische stressstoornissen zij kampen. Ook mijn grootste respect voor de mensen die ondanks de mensonwaardige omstandigheden dag na dag schouder aan schouder klaar staan om zoveel mogelijk mensen te helpen. Het is een hard boek, maar het is zo mooi geschreven dat het de hardheid verzacht. Ook het liefdesverhaal dat erin zit verweven is mooi uitgewerkt. In alles voel je dat dit geschreven is door een Syrische schrijfster die de situatie heel goed kent en die doordrongen is van de Islamitische gewoontes die helemaal niet fundamentalistisch of extremistisch zijn. Eigenlijk zou dit verplichte lectuur moeten zijn voor de laatstejaars van het voortgezet onderwijs, voor leerkrachten en hulpverleners die met vluchtelingen te maken hebben.

Meer recensies van Jaca