Weer een moord in Åre

Jacqueje 27 januari 2025
Het skioord Åre wordt weer opgeschikt door een moord. Dit is keer is het slachtoffer voormalig Olympisch skiër Johan Andersson. Hij wordt gehavend en vastgebonden gevonden. Ook dit keer aan hoofdpersonages Hanna en Daniel om deze moord samen met hun team op te lossen. Gaandeweg het onderzoek blijkt dat het er in deze zaak veel meer speelt dan ze van tevoren hadden kunnen bedenken.

Verborgen in de Schaduw bestaat uit twee verhaallijnen. De een gaat over Rebecka die getrouwd is met Ole en lid is van een zeer streng kerkgenootschap. De andere lijn gaat over Hanna, Daniel en Anton die bezig zijn met het oplossen van de moord op Andersson. Alles personages hebben zo hun eigen problemen, wat het verhaal een extra dimensie geeft en je een sympathie laat voelen voor deze mensen.

Viveca Sten weet net in als in Verborgen in de sneeuw ook nu weer de Zweedse winterse (wintersport )sfeer tot in de details te beschrijven. De kou komt je tegemoet en je ziet jezelf al genieten van de besneeuwde pistes van Are. De beeldende beschrijving zorgt dat je je echt in het verhaal kunt inleven.

Verborgen in de schaduw borduurt goed verder op Verborgen in de sneeuw. WE leren de personages nog beter kennen en ons goed thuis voelen in Are. Het oplossen van de moord is spannend, waarnaast we ook goed kunnen meeleven in de overige beslommeringen van de hoofpersonages.

Meer recensies van Jacqueje