Fijne hoofdpersonages in een creatief en spannend geschreven verhaal
Tilly en Poe gaan door in Zwarte zomer. In het tweede deel van M.W. Craven’s spannende Washington Poe-serie opent het tweetal de jacht op wat er nou echt gebeurd is met Elizabeth, de dochter van sterrenkok Jared Keaton. Hij is zes jaar geleden veroordeeld voor de moord op haar en het moordonderzoek is inmiddels afgesloten. Maar nu komt er ineens een jonge vrouw de bibliotheek ingelopen die beweert Elizabeth te zijn. Zou Poe zicht hebben vergist? En is Jared Keaton onschuldig? Vastberaden en eigenwijs als Poe is, gaat hij op jacht om de waarheid te achterhalen. Hij schakelt daarbij de hulp van Tilly Bradshaw in. Het wordt ze hierbij niet makkelijk gemaakt en alle bewijzen spreken tegen zich.
Net als in Brandoffer is het in Zwarte zomer wederom genieten van een spannende thriller. Het verhaal kent een creatieve inhoud die absoluut niet voorspelbaar is. Een mooi opbouwende spanning laat je vanaf het begin tot einde verdwijnen in het verhaal, waarbij Poe en Tilly de bijna enige stabiele factor zijn. Waar we in Brandoffer kennis maakten Tilly en Poe, lijken deze personages in het tweede deel elkaar ook steeds beter te kennen en wordt hun karakter wat meer uitgediept. Hoe dan ook wordt duidelijk hoe verschillende ze ook zijn, dat hun vriendschap onder alle omstandigheden onvoorwaardelijk is.
Zwarte zomer is echt een goede opvolger van Brandoffer. Een creatief verhaal, fijne hoofdpersonages en veel spanning laten de lezer nieuwgierig worden naar het volgende deel in de reeks.