Tijd droogt alle tranen
Bedankt Emma Anna voor het recensie-exemplaar van ‘Tijd droogt alle tranen’.
Roxanne kan het totaal niet vinden met haar baas Marijn, maar haar baan in brasserie Bie Beckers vind ze wel erg leuk. Ze blijft dan ook stug volhouden, ook al heeft hij constant commentaar op haar, blijft hij haar Roxan noemen en praat hij telkens in het dialect tegen haar.
In haar privéleven moet ze dealen met haar scheiding en de zorg voor haar twee kleine kinderen. Het is allemaal niet makkelijk, maar haar kleintjes gaan voor alles.
Marijn kampt op zijn beurt ook met genoeg shit en de enige plek waar hij enigszins zichzelf kan zijn, is Bie Beckers. Dat het niet altijd botert tussen hem en zijn medewerkers stoort hem niet.
Toch blijkt er iets te knagen aan zijn omgang met Roxanne.
Als Roxanne de menselijkheid van Marijn ziet, valt ze beetje bij beetje voor hem.
Er blijken veel eigenschappen die ze ontzettend waardeert en ze blijken veel overeenkomsten te hebben. Maar is het wel het juiste moment voor een relatie?
Tijd droogt alle tranen is een ontzettend realistisch verhaal dat zowel de kant van een alleenstaande vader als dat van een alleenstaande moeder laten zien. Zoals we van Emma Anna gewend zijn komen er serieuze zaken aan bod en gaat ze ook taboes niet uit de weg. Het maakt Tijd droogt alle tranen een beladen verhaal met ontzettend veel inhoud.
Ook nu zorgt ze voor een fijne balans tussen de zwaardere onderwerpen en wat luchtigere zaken. Zo wordt humor niet geschroomd en maakten de ‘Zittesje’ opmerkingen van Marijn me meer dan eens aan het lachen.
Het verhaal leest heerlijk weg en neemt je mee naar het fijne stadje Sittard, in Limburg waar ik toevallig ook mijn roots heb liggen.
Toch blijkt er iets te knagen aan zijn omgang met Roxanne.