Verrassend, ontroerend, en humoristisch

Jan59 09 april 2025
Johnny en Eden (broer en zus) besluiten hun jongere broertje Benjamin, die in een depressie zit, een dagje mee uit te nemen naar een meteoorkrater in Duitsland. Benjamin is heel geïnteresseerd in het heelal en alles wat daarmee te maken heeft en reageert enthousiast. Vervolgens ontspint zich een reis vol onverwachte situaties, om mee te lachen, om over na te denken, en af en toe om eens te slikken, want er passeren heel wat thema's de revue.

Ik ben niet iemand die alle boekenweekgeschenken verzamelt of zelfs maar leest, maar kreeg deze van mijn collega, mede omdat hij weet dat astronomie e.d. ook mijn interesse hebben. Natuurlijk is dat maar een 'kapstok' waar het verhaal aan opgehangen is. Maar ik heb het boekje in één ruk uitgelezen. Het is vlot en boeiend geschreven. Vol met puberale uitingen en gedrag dat ik om mee heen zie gebeuren bij de jonge generatie, en dus ook zeer herkenbaar. En niet alleen maar gein, maar zeker ook diepgang. Een waar pareltje en een plezier om te lezen, smaakt zeker naar meer.

Meer recensies van Jan59