Super gaaf boek!

In het boek ga je wordt je aan de hand van Anthoni Eksens meegenomen naar Paaseiland waar hij onderzoek doet voor zijn afstudeerscriptie als antropoloog.
Hij probeert antwoord te krijgen op vragen over het verdwijnen van de moai-cultuur op Paaseiland, waar het plaats maakte voor het geloof in de vogelman, die weer plaats maakte voor het Christelijk geloof.

Aan de hand van Monique Fierloos wordt je meegenomen op avontuur in Middelburg waar ze niet zonder slag of stoot een expositie over Javob Roggeveen aan het voorbereiden is.

Welke avonturen beide beleven lees je in De stenen goden van Jeroen Windmeijer.

Een boek wat tot op het laatst spannend is.
Enorme plottwist, mooie karakters, korte hoofdstukken (waar ik echt van hou).
De hoofdstukken waar vanuit het oogpunt van Monique wordt verteld, worden afgewisseld met hoofdstukken van de museumcatologus en hoofdstukken waar Anthoni de hoofdrol speelt.
Dit werkt geweldig mede door de korte hoofdstukken. Elke keer afgesloten met een kleine cliffhanger, waar weer mee begonnen wordt in het volgende hoofdstuk met die hoofdpersoon. Erg leuk gedaan.

Wel zat ik op het eind nog met een aantal vragen, bijvoorbeeld over Francisco en Dorothea.
Daarnaast werd me het verhaal over de tabletten nog niet helemaal duidelijk.
Maar goed...dat deed niet af aan hoe goed ook dit boek weer is.

Meer recensies van Janines bookadventures