Kerst, puppy’s en een heleboel liefde
Puppy onder de kerstboom van Susan Wiggs.
Van Harper Collins en World of Romance mocht ik dit boek vooruitlezen in ruil voor een review, waarvoor nogmaals dank. Ik kreeg het boek toen het sneeuwde en die combinatie hielp me direct in de kerstsfeer.
Brenda heeft een hekel aan kerst. Afgelopen jaar verliepen de kerstdagen desastreus en Brenda gaat er niet vanuit dat kerst ooit nog leuk zal zijn. Dit jaar moet ze voor de organisatie waarvoor ze werkt elf puppy’s bij hun nieuwe eigenaars in Avalon brengen. Ze gaat met haar vriendin Dolly de reis maken. vanuit Houston, waar ze woont. Alles zit echter tegen en tot overmaat van ramp wordt ze in Avalon ondergedompeld in kerstsferen. De sfeer is zo goed beschreven dat het lijkt of je er zelf bij bent. In Avalon ontmoet Brenda Adam en zijn zoontje Will, met wie het wel heel goed klikt.
De karakters worden voldoende uitgediept. Wel vind ik de kleine Will soms wat te volwassen voor zijn net vier jaar. Welke vierjarige zegt nu dat hij gelukkig is? Gaandeweg het verhaal leer je de verschillende personages steeds beter kennen wat het verhaal soms wel wat voorspelbaar maakt.
Ik vond de eerste hoofdstukken wat langdradig maar daarna word je het verhaal ingezogen en wil je blijven lezen. Het verhaal heeft heel veel vaart en er gebeurt veel. Zoveel zelfs dat ik op een bepaald moment dacht dat er al een paar dagen voorbij waren, maar dat pas één dag bleek te zijn. Het verhaal is met humor geschreven maar gaat ook in op minder fijne emoties. Zowel Brenda als Adam hebben een scheiding achter de rug die zijn sporen heeft nagelaten. Daarnaast is Brenda als kind veel verhuisd, waardoor ze zich moeilijk bindt. Zou deze kerst daarin verandering brengen?
Een heerlijk verhaal dat je naast de menselijke emoties ook veel leert over puppy’s, hun gedrag en hoe ze te trainen. En dat alles met een overload aan kerst. Je wordt ondergedompeld in liefde.
Ik ben Harper Collins en World of Romance heel dankbaar dat ik dit fijne verhaal mocht lezen. Het zal moeilijk zijn een kerstverhaal te vinden dat hier nog bovenuit steekt.