Jeugdsentiment
Noortje Brink – De Kampeertrip
Sanne is getrouwd met Arjen en ze hebben een zoon van zes jaar, Rein.
Arjen heeft het druk op het werk en is er daardoor weinig voor zijn gezin.
Sanne en haar vriendin Chantal maken een lijstje met wat ze willen in het leven en hoe ze hun ideale man er uit zou moeten zien.
Sanne haar idee is het om samen met haar gezin naar de camping in Frankrijk te gaan waar ze zulke goede herinneringen aan heeft. Als kind verbleef ze daar met haar ouders en had daar een goede vriendin. Ik snap dat gevoel wel omdat we toen ik kind was ook elke vrije tijd op een camping stonden. Jeugdsentiment noem ik het, maar soms is het niet goed om terug te gaan, want het zal anders zijn dan vroeger, en dat hoeft niet altijd positief te zijn. Sanne ontmoet haar vriendinnetje van vroeger die nu de eigenaresse is van de camping.
Als er kinderen vermist raken begint er een zoektocht waar ook het verleden doorheen loopt.
“Hoelang duurt het voordat een mens in zulke omstandigheden sterft?”
Het boek begint met iemand die zit opgesloten in het donker. Voor mijn gevoel werd dat stukje later herhaald. Dat vond ik jammer in het boek. Het is voor mijn gevoel niet echt een thriller maar meer een roman met wat spanning. Toch is het verhaal wel één van de betere van Noortje Brink. Al had het naar mijn idee wel wat uitgebreider gekund en kon ze dieper op de karakters en de gebeurtenissen ingaan. Vooral wat betreffende het verleden en het nu wat die 2 met elkaar te maken hadden. Het verhaal is heerlijk om tussendoor te lezen, want het leest vlot en is gemakkelijk te volgen. Wel op de meeste punten voorspelbaar. Dat vond ik jammer maar wel 3.5⭐️
Sanne is getrouwd met Arjen en ze hebben een zoon van zes jaar, Rein.
Arjen heeft het druk op het werk en is er daardoor weinig voor zijn gezin.
“Hoelang duurt het voordat een mens in zulke omstandigheden sterft?”